1 вересня давно мали б зарахувати до переліку загальнодержавних свят. Жодного іншого дня на міських вулицях не зустрінеш такої кількості розгублено-серйозних, урочисто вбраних дітлахів з букетами осінніх квітів. Для них цей день готує безліч відкриттів: перший дзвоник і перший буквар, перша вчителька, перші успіхи і хвилювання...

В Україні учора вперше сіли за парти 414 тисяч дітлахів. У столиці — 3200. Головне — прищепити їм любов до навчання й оптимізм у розв`язанні будь-яких завдань — чи то з підручника, чи то з життя, кажуть вчителі 56-ї київської гімназії з поглибленим вивченням іноземних мов. З цією метою Міністерство освіти пообіцяло розвантажити навчальні програми для початкової школи і дати більше творчої свободи вчителю.

З нагоди Дня знань у київській гімназії №56 з поглибленим вивченням іноземних мов відбулася святкова лінійка (на знімку). Цього року перший дзвоник покликав за шкільні парти 36 першокласників. Їх тепло й урочисто привітали майбутні випускники та вчителі.

Діна Петренко, директор гімназії №56, зазначила, що в школі створені усі належні умови для здобуття учнями якісної освіти. Усі випускники минулих років продовжили освіту у вузах, троє з них — за кордоном.

Торік педагогічний колектив гімназії разом з його учнями випустив книгу «Інноваційні технології в освіті», яка розповідає про нові підходи до навчально-виховного процесу, новітні засоби та методики, які дають змогу краще та якісніше засвоювати навчальний матеріал. Своїм досвідом автори діляться з колегами, цього року готують друге таке видання.

З привітальним словом на святковій лінійці виступила народний депутат України Олександра Кужель, яка, з-поміж іншого, побажала дітям мирного неба, злагоди та порозуміння. А вчителям — терпіння й творчої наснаги у вихованні талановитих непосид.

 

На знімку: святкова лінійка з нагоди Дня знань у київській гімназії № 56. Перший дзвоник у руках Поліни Донкової.

 

Директор гімназії №56 Діна Петренко (ліворуч), народний депутат Олександра Кужель (праворуч).

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.