У рамках робочої поїздки в Одеську область Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь в урочистих заходах офіційного відкриття багатонаціональних військово-морських навчань «Сі Бриз 2015». Глава уряду назвав ці навчання надзвичайно важливою подією у двосторонніх відносинах України та США.

«Мета наших навчань — це разом із нашими американськими партнерами й іншими країнами, які братимуть участь у навчаннях, зробити все можливе, щоб Чорноморський регіон був стабільним; щоб жодна країна навіть не подумала про те, що можна захоплювати територію іншої держави; щоб інтереси нашої безпеки й економічні інтереси були захищені», — зазначив прем’єр.
Також Арсеній Яценюк чітко заявив: «Українські ВМС повернуться до Криму».
Глава уряду повідомив, що завдяки спільним навчанням і допомозі американських партнерів продовжується модернізація Збройних Сил і Військово-Морських сил України — це абсолютно нова сучасна логістика Збройних Сил, нова система навчання, нові підходи в розвідці та максимальне наближення українського війська до стандартів НАТО.
Арсеній Яценюк також взяв участь у відкритті навчального року в Одеській військовій академії, в якій 1 вересня приступили до навчання 132 учасники АТО. «Саме у вашій академії цього року на перший курс курсантами вступили 132 учасники АТО, 132 бійці, які зі зброєю в руках захищають Україну, і 132 бійці, які зробили все можливе для того, щоб в Україні сьогодні відбувся День знань — 1 вересня», — зазначив Прем’єр-міністр.

Одеська область.

 

 

В Одеський порт зайшли й ошвартувалися біля нового причалу Карантинного молу флагман ВМС ЗС України фрегат «Гетьман Сагайдачний» і есмінець ВМС США USS Donald Cook.

Обидва кораблі прибули для участі в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз 2015».