Мешканцям селища Орловське доставлено майже 100 кг макаронних виробів, рису, харчових концентратів та предметів особистої гігієни. Найбільш постраждалі внаслідок артилерійських обстрілів з боку сепаратистів сім’ї були забезпечені дитячим одягом та медикаментами. Це робота групи СІМІС сектору «М», яку очолює полковник Олексій Тарасенко.

Окрім того військовики вивчили потреби мешканців у відновленні об’єктів інфраструктури населеного пункту, дорожнього покриття та оформленні переліку документів на отримання матеріальної допомоги.
У селище Бердянське представники СІМІК також доставили «гуманітарку». Привітали місцеву мешканку з днем народження. Ще були найщиріші поздоровлення разом з комплектом осінньо-зимового одягу та солодкий кошик.
Найбільш емоційним видався візит особового складу підрозділу до Маріупольського міського дитячого будинку «Центр опіки». До цієї установи для потреб дітлахів було доставлено майже 1,5 тонни гуманітарного вантажу. До нього увійшли макаронні та кондитерські вироби, овочі, питна вода й такі необхідні школярам канцелярські товари. Але понад усе директор закладу Людмила Лазаренко висловила величезну подяку військовикам за ту увагу і тепло сердець, які захисники Вітчизни подарували малюкам.
«...За більш як п’ятнадцятирічну історію нашого центру ми отримали немало допомоги від органів державної влади, спонсорів та небайдужих громадян, — зазначила Людмила Василівна. — Але допомога українських військовиків тим цінніша для нас, що іде від самих глибин душі, тих сердець, які не заіржавіли та не закам’яніли на цій неоголошеній війні. Це відчули наші вихованці, які у свої роки дуже гостро уміють відрізнити щирість від фальші, добро від зла, людяність від байдужості. Саме тому ви знайшли сьогодні ваших і прихильників, і справжніх друзів...»
Ніхто з присутніх дорослих чоловіків з багаторічним досвідом життя та військової служби не соромився вологи на своїх очах у ті миті, коли дитячі рученята лагідно торкались їхніх обвітрених облич, військових одностроїв, міцно притискали до себе — наче з проханням побути з ними якнайдовше...
На прощання керівник підрозділу полковник О. Тарасенко побажав «...і у подальшому зміцнювати дружні стосунки, стверджуючи ідеали гуманізму і гармонії, а це накладає на нас як захисників Батьківщини ще більшу відповідальність за збереження миру в Україні та скоріше його відновлення в усіх куточках нашої держави...»

Маріуполь.

Фото автора.