«Злочин, скоєний під прапорами різних політичних сил, у тому числі під прапорами політичної сили «Свобода», повинен бути не просто розслідуваний, а покараний», — заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. «Як громадянин України, я вимагаю відповідно до статті 348 Кримінального кодексу пожиттєвого ув’язнення для особи, яка кинула гранату, в результаті чого загинув строковик Національної гвардії», — додав він. Прем’єр висловив співчуття родині Ігоря Дебріна, який загинув під час сутичок біля Верховної Ради. Глава уряду пообіцяв: усі поранені отримають як матеріальну, так і медичну допомогу.

Водночас А. Яценюк звернувся до всіх політичних сил, і насамперед до членів коаліції, з вимогою публічно засудити цей злочин, тих політиків і ті політичні сили, які стояли за дестабілізацією країни, за наругою над українською Конституцією, за вбивством молодого хлопця і за пораненням десятків українських вояків.


«Цинічність цього злочину полягає ще й у тім, що в той час, коли Російська Федерація та її бандити намагаються знищити Українську державу і їм це не вдається на фронті на сході, так звані «проукраїнські» політичні сили намагаються відкрити другий фронт всередині країни, — наголосив він. — Ми єдині в рамках нашої демократичної коаліції, ми єдині з Президентом, урядом і всіма відповідальними громадянами країни в тому, щоб не допустити перемоги ні на одному, ні на іншому фронті. Перемога буде тільки на нашому фронті — на фронті збереження української державності, на фронті боротьби проти російського тероризму і на фронті змін у країні».


Прем’єр-міністр висловив також упевненість, що організатори, замовники і виконавці цього злочину понесуть відповідальність: «Переконаний, повинна бути створена спільна слідчо-оперативна група з МВС, СБУ, ГПУ, яка має притягнути до відповідальності всіх і кожного, відповідальних за цей злочин. Зробити все для того, щоб у майбутньому будь-яка особа, яка навіть подумає про те, щоб підривати основи національної державності й український імідж у світі, знала, що за це прийде покарання».