Народний депутат України Олексій Порошенко допоміг мешканцям селища Вороновиця на Вінниччині повернути понад два гектари землі, яку у них відібрали у шахрайський спосіб.

 

Про це депутат повідомив під час зустрічі з громадою селища. За його словами, селищному голові Віктору Стецькому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. У червні нинішнього року селяни звернулися до Олексія Порошенка зі скаргою на незаконні, за їхніми словами, дії керівника громади. За його безпосередньої участі у 84 мешканців села відібрали земельні ділянки загальною площею шість гектарів. Майже двадцять років селяни користувалися землею, наданою їм під городництво. Сплачували до селищної ради податки. Торік вирішили приватизувати наділи. Та з подивом дізналися, що вони перейшли до рук двох осіб.


— Ми намагалися дізнатися у селищного голови, як таке могло статися, — каже депутат селищної ради Олена Карасенко. — Даремно старалися. Наш голова Стецький твердив, що він до привласнення землі не має жодного відношення. Лише після того, як вдалося добитися отримання документів в управлінні земельних ресурсів, з’ясували, що на них стоїть підпис селищного голови. На жаль, ані в міліції, ані в прокуратурі не допомогли повернути землю. Тоді ми звернулися до народного депутата. Сподіваємося, що, крім двох гектарів, повернуть решту площі.


Ще одне звернення мешканців Вороновиці до Олексія Порошенка стосується повернення двадцяти квартир військовослужбовцям. За дольової участі Міноборони у селищі спорудили житловий багатоповерховий будинок. Військові отримали в ньому свої квадратні метри. Та згодом з’ясувалося, що ще один учасник будівництва через суд добився приватизації квартир, уже отриманих військовими. Тепер їхнє житло належить іншому власнику.


— Після депутатських запитів до Генпрокурора та міністра внутрішніх справ обидві справи перебувають під їхнім особистим контролем, — зазначив під час зустрічі у Вороновиці Олексій Порошенко. — Їх буде доведено до логічного завершення. Так запевнили керівники правоохоронних органів. Розслідування земельних та квартирних оборудок у Вороновиці має стати яскравим прикладом боротьби з корупцією. Часи, коли держслужбовцям можна було безкарно збагачуватися за рахунок простих людей, канули в Лету. Перемагати має тільки закон.

Вінницька область.