Проби повітря, взяті на різних вулицях Коростеня, засвідчили, що концентрації діоксиду азоту і сірчистого ангідриду значно перевищують нормативи. Надлишок вмісту шкідливих речовин, хоч і в менших обсягах, виявлено в окремих пробах, взятих у Житомирі. Це викликано виникненням на території області пожеж лісових масивів, торфовищ, сухої трави.


А тим часом, попри наполегливі заклики нічого не палити, люди продовжують це робити, що нерідко закінчується згорілими спорудами й опіками. Так, з опіками 70 відсотків тіла госпіталізовано 77-річного мешканця міста Радомишль. Він спалював сміття на відкритій території житлового сектору. Коли побачив, що полум’я швидко поширюється по сухій траві, намагався сам його загасити, проте опинився у вогняній пастці.


Водночас обласний центр потерпає від посухи. Рівень води у водосховищі, з якого її бере Житомирський міськводоканал, впав на 2,8 метра. А дощів усе немає. Якщо протягом двох тижнів ситуація не поліпшиться, доведеться вживати екстрених заходів — регулювати подачу води на місто, зазначив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Причому води не просто мало, вона ще й вкрай брудна. На очищення доводиться додатково витрачати електроенергію та реагенти.


Житомирська область.