Футбол. Визначилася бригада арбітрів, яка працюватиме на матчі відбірного циклу чемпіонату Європи 2016 року Україна — Білорусь (Львів, 5 вересня).


Рефері призначено 38-річного Лірана Ліані. Його асистенти — Давід Еліас Біттон та Ніссан Давіді, а додаткові асистенти арбітра — Орель Грінфілд та Елі Гакмон. Резервний арбітр — Орен Борнштейн (усі — Ізраїль). Спостерігач арбітражу — Леван Паніашвілі (Грузія).


Ліран Ліані є арбітром ФІФА з 2010 року. Він неодноразово отримував призначення на єврокубкові матчі у кваліфікаційних та групових стадіях змагань, а також має досвід роботи на матчах відборів чемпіонатів Європи (2012, 2016) та світу (2014).


Шляхи ізраїльського рефері зі збірною України жодного разу не перетиналися. Але арбітр з Петах-Тікви добре знайомий українським клубам. У серпні 2011 року Ліані працював на першому поєдинку раунду плей-оф Ліги Європи між полтавською «Ворсклою» та бухарестським «Динамо». У сезоні 2013/2014 він був рефері на матчі групового етапу Ліги Європи між одеським «Чорноморцем» та нідерландським ПСВ (Ейндховен).