Футбол. Євро-2016. Відбірний раунд. 7-й тур. 3 вересня.


Група А. Чехія — Казахстан. 2:1. Нідерланди — Ісландія. 0:1. Туреччина — Латвія. 1:1.


Ісландія — 18 очок, Чехія — 16, Нідерланди — 9, Латвія — 4, Казахстан — 1.


Як і належить лідерові, ісландці завдяки реалізованому пенальті переграли Нідерланди в Амстердамі. Тепер «помаранчеві» фактично втратили шанс отримати пряму путівку на фінальний турнір до Франції.


* * *


Група В. Бельгія — Боснія. 3:1. Кіпр — Вельс. 0:1. Ізраїль — Андорра. 4:0.


Вельс — 17, Бельгія — 14, Ізраїль — 12, Кіпр — 9, Боснія — 8, Андорра — 0.


У цій не такій уже сильній за складом групі залишилося не так багато запитань. Найімовірніше, два перші місця посядуть валлійці та бельгійці і здобудуть французькі перепустки. Теоретично на це претендує Ізраїль. Але, швидше за все, він фінішує третім і через стикові матчі побореться за право виступити в фінальному турнірі наступного року.


* * *


Група Н. Азербайджан — Хорватія. 0:0. Болгарія — Норвегія. 0:1. Італія — Мальта. 1:0.


Італія — 15, Хорватія — 14, Норвегія — 13, Болгарія — 8, Азербайджан — 5, Мальта — 1.


Можливо, у когось склалося враження, що збірна Хорватії ніби надто хотіла не зіпсувати настрій своєму знаменитому співвітчизнику Роберту Просінечкі, котрий тренує команду Азербайджану. Хорвати грали першим номером, володіли ініціативою, але змарнували купу нагод забити.


Але, якщо подивитися на ситуацію з другого боку, то всілякі підозри відпадають миттєво. Про яке бажання не засмутити земляка можна говорити, якщо втрата очок змусила балканців поступитися першим місцем збірній Італії? А там і норвежці вже на «хвоста» сіли і дихають у потилицю. Зустріч Норвегія — Хорватія відбудеться вже завтра на стадіоні «Уллеволь» в Осло...


Заради справедливості варто сказати, що збірна Азербайджану під орудою нового тренера нині демонструє досить привабливий футбол.


* * *


Сьогодні відбудеться ще дев’ять поєдинків відбору. Зокрема, у Львові збірна України прийматиме команду Білорусі. Нашій команді потрібна тільки перемога. Поєдинок на «Арені-Львів» почнеться о 19:00. Трансляцію наживу вестимуть телеканали «Україна» та «Футбол 1».


Цього вечора, окрім львівського матчу, у групі С відбудуться ще дві зустрічі. Люксембург зіграє з Македонією, але наша увага до особливо важливого та інтригуючого поєдинку, в якому Іспанія приймає Словаччину.


А поки що словаки не втратили ще жодного очка, мають їх 18 у 6 матчах. Далі: Іспанія — 15 очок, Україна — 12, Білорусь — 4, Македонія —3, Люксембург — 1.