В Одесі відкрито нову дитячу поліклініку, яка може приймати 550 відвідувачів за зміну (на знімку). Міський голова Геннадій Труханов зазначив, що на сьогодні це єдине місто в Україні, в якому за кошти міського бюджету збудовано з нуля й здано в експлуатацію новий лікувально-профілактичний заклад. «Нову поліклініку за оснащенням по праву можна назвати кращою в місті, а можливо, і в країні», — сказав чиновник.


У закладі розміщено 83 кабінети педіатрів, у яких вестимуть прийом понад 100 фахівців. Діагностичне відділення оснащено УЗ-апаратами «Тошиба», рентгенологічною цифровою системою «Опера», електрокардіографами, діагностичним комплексом для нейросудинних захворювань у дітей, комп’ютерним програмним забезпеченням. Хірургічну службу поліклініки забезпечено двома обладнаними операційними, є сучасний ЛОР-комбайн і офтальмоскоп, а в реабілітаційному відділенні є ліжка денного стаціонару й фізіотерапевтичний блок.


У поліклініці передбачено джерело безперебійного електрозабезпечення і 4 системи протипожежного захисту. Медичний персонал пройшов підготовку й навчання на новому сучасному обладнанні.


Одеська область.


Фото прес-служби Одеської міськради.