В Одесі українські військові моряки на чолі з командувачем ВМС ЗС України віце-адміралом Сергієм Гайдуком привітали сім’ю Стрелюк з народженням дівчинки — Олександри.

Батько дитини, старший сержант Олександр Стрелюк, героїчно загинув півроку тому у зоні АТО під час виконання спеціального завдання з захисту цілісності й незалежності України. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Дружині героя Анастасії Стрелюк, яка проходить військову службу за контрактом в українських ВМС, також вручили державну нагороду. А за допомогою благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» жінку було забезпечено житлом.
«На флоті є така традиція — ніколи не залишати своїх побратимів: ні в радості, ні в біді, — зазначив командувач українських ВМС. — Допомога під час вагітності й народження дитини — це лише перший крок. Ми супроводжуватимемо Олександру на її подальшому життєвому шляху», — додав віце-адмірал Сергій Гайдук.
Слід зазначити, що Одеський міський пологовий будинок №1 з перших днів перебазування ВМС ЗС України до Одеси на благодійних засадах надає допомогу родинам військових моряків, приймаючи пологи у майбутніх матерів і забезпечуючи комфортні умови для немовлят.

 

 

На знімку: зустріч біля пологового будинку.

Фото Міністерства оборони України.