На Дніпропетровщині завершується ремонт 15 будинків, які стануть тимчасовим житлом для переселенців. Після ознайомлення з результатами роботи комісії Євросоюзу, у середині листопада, у будинки заселяться новосели.

Як розповіли «Голосу України» в облдержадміністрації, у рамках спільної з Євросоюзом програми зі створення тимчасового житла дахом над головою забезпечать       2 040 переселенців. Для цього ЄС виділив півтора мільйона євро.
— Особливість програми в тому, що люди зможуть перебувати тут стільки, скільки необхідно. Платитимуть лише за комунальні послуги, — зазначили у відомстві. — Коли переселенці звільнять тимчасові будинки, вони стануть гуртожитками.

Двоповерховий будинок в Архітектурному провулку неподалік ЮМЗ (на знімку) останні роки залишався порожнім. Нині тут установлено нові металопластикові вікна.
— Основні роботи вже завершили, — розповів представник компанії-підрядника Ярослав Шулик. — Усі старі мережі й комунікації демонтували, усе, що згнило, викинули. Замінили водопостачання, каналізацію, електромережу. Беремося до шпаклювання й укладання лінолеуму. До кінця тижня почнемо встановлення автономної твердопаливної котельні, щоб людям було тепло взимку.
Незабаром тут дадуть прихисток 109 переселенцям, які житимуть у кімнатах на чотири-сім осіб. На кожному поверсі — кухня з плитами й пральними машинами, кілька душових.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби ОДА.