Для стимулювання жителів Дніпропетровщини до створення ОСББ обласна влада обіцяє виділити кошти на ремонти будинків. Фінансування буде спрямовано на ремонти підвалів, ліфтів і дахів, палісадників і дитячих майданчиків.

— Ми хочемо реально підтримати тих людей, які зробили перші кроки для самоорганізації свого будинку. На них чекають відремонтовані дороги, світлі під’їзди, справні ліфти й багато чого іншого. Роботи почнуться вже цього року, — розповіли в департаменті ЖКГ і будівництва облдержадміністрації. — А ті, хто ще не створив об’єднання співвласників багатоповерхівок, мають розуміти, що вони втрачають. Різниця буде очевидна.
Представник одного з об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Дніпропетровська Тамара Мирошниченко впевнена, що багато людей просто не усвідомлюють, що є власниками не тільки квартири, а й усього будинку. І що про нього теж потрібно піклуватися — і краще, ніж самі жителі, зробити це ніхто не зможе.
— Звичайно, залагодити проблеми, які ЖЕКи не вирішували по тридцять-сорок років, важко. Але для цього ми й підписали меморандум з ОДА, — розповіла вона. — Нам нададуть реальну підтримку в реалізації планів. Почнемо з ремонтів підвалів, ліфтів і дахів.
У цей час у регіоні зареєстровано 1124 ОСББ — це лише сім відсотків від загальної кількості будинків.

Вл. інф.