За підсумками соціологічного анонімного опитування, опублікованого агентством «Regnum», кримчани визначили пріоритетність проблем, що хвилюють жителів півострова.
Багато респондентів вважають, що «Крим, втративши сполучення з усім світом, став для Росії островом».
Друга за важливістю проблема — перехід від українського законодавства до російського. «У Севастополі закони не діють дотепер. Їх чиновники не виконують і не хочуть працювати із законами, які ухвалюються в Москві», — вважають жителі півострова.
Здивування викликає і цінова політика: «Тут ціни формуються за принципом «як хочу». «У Криму ціноутворення дуже дивне. Тут пітерські ціни при тверських зарплатах».
Серйозні зауваження за підсумками опитування одержали місцеві чиновники. «У нас безграмотний управлінський апарат». «Саме тому багато програм соціально-економічного характеру гальмуються». «У нас тепер двовладдя, Константинов, який Держраду очолює, на себе тягне, а Аксьонов — на себе, у нас це в усіх структурах», — кажуть респонденти.
Завершує список «пріоритетів» корупція: «Чиновники ... півроку боялися. Потім зрозуміли, що не страшно. І почали розтаскувати бюджет, компенсуючи півроку страху».

Севастополь.