Унікальний проект з розвитку космосу — перший в Україні SPACE HUB — відкрили в дніпропетровському Парку ракет (на знімку). Він має стати професійною платформою для нових ідей у космічній сфері.

 

 

Як повідомили «Голос України» ініціатори програми, до складу проекту увійшли бізнес-інкубатор для космічних, інженерних і ІT start-up, event-зона для наукових заходів і музей науки, де розмістять прототипи унікальних наукових розробок. Перші експонати — об’ємна таблиця Менделєєва, яка містить 16 нових елементів, виявлених у космосі, і котушка (трансформатор) Тесла — уже з’явилися.


В облраді SPACE HUB сприймають як платформу для молодих учених, які генерують нові ідеї з розвитку космічної галузі. Амбіційна ідея належить резидентам бізнес-інкубатора Іnnovatіonbox, яких обласна влада відкрила торік.


— Ми створюємо сприятливе середовище, де ідеї й проекти трансформуються в успішні бізнес-компанії, — розповів голова облради Євгеній Удод. — І в нас є результати: за час існування Іnnovatіonbox п’ять проектів отримали інвестиції в розмірі 250 тис. доларів. Механізм дуже простий: молоді люди приходять зі своїми ідеями в бізнес-інкубатор. Тут їх навчають, надають експертну підтримку. У результаті ідея трансформується в готовий бізнес-проект, який можна пропонувати донорам, інвесторам, банкам.


Молоді підприємці вже одержали низку конкретних пропозицій для розробки: це контроль психологічного стану космічних туристів і електродвигун для супутника.
— Головна ідея проекту — змінити уявлення людей про космос і показати, що розвиток цієї галузі дасть змогу розширити економічні й промислові можливості Дніпропетровщини й України, — зазначає ініціатор проекту Максим Ткаченко.


У день відкриття біля Парку ракет працювала інтерактивна лабораторія під відкритим небом — Наукові пікніки. Кожен охочий мав можливість взяти участь у цікавих експериментах і дослідах, показати свої знання з фізики, хімії, математики, геології, біології, електротехніки й відчути себе вченим.


Дніпропетровська область.


Фото прес-служби облради.