Угорські лікарі поставили на ноги п’ятьох поранених українських бійців, які перебували на лікуванні в Будапешті. Четверо з них після місячного перебування за кордоном уже повернулися на Дніпропетровщину. Один із військовослужбовців, у якого була розірвана артерія на нозі, залишився на реабілітацію після додаткової операції: травма потребувала невідкладного хірургічного втручання.


Після важкого поранення й перелому в області стегна воїн не міг самостійно пересуватися. Йому вживили імплантат стегнової кістки. Тепер він може ходити. Пораненим бійцям надали спеціальне комплексне лікування після важких поранень опорно-рухового апарату, внутрішніх органів, м’яких тканин. Трьом із них угорські хірурги провели додаткові операції.


— Військові травми потребують тривалої реабілітації, але завдяки лікуванню в кращому профільному медзакладі Європи цей процес скоротився в рази, — зазначив хірург Андрій Богомолов, який супроводжував бійців в Угорщину.


— Ми дуже вдячні уряду Угорщини, де прийняли наших бійців і за власний кошт провели низку дорогих операцій, — розповів голова облради Євген Удод. — Хлопці повернулися здоровими і щасливими, тепер вони зможуть продовжувати повноцінне життя. Незабаром військовий госпіталь Будапешта прийме ще п’ятьох тяжкопоранених.


Дніпропетровська область.