Через те, що суддя одного з районів Вінницької області вніс у рішення завідомо неправдиві дані, державі завдано збитків на суму понад 450 тисяч гривень.

За інформацією начальника управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції Валерія Пастуха, суддю підозрюють в тому, що він сприяв у незаконному отриманні земельної ділянки одному з приватних товариств.

— Під час перевірки встановлено, що суддя ухвалив рішення, згідно з яким було видано виконавчий документ, що зобов’язав районний відділ земельних ресурсів та Вінницьку регіональну філію ДП «Центр державного земельного кадастру при Держкомземі» оформити технічну документацію та видати приватному товариству державні акти на право власності на земельні ділянки несільськогосподарського призначення площею 4,3341 га.

Незважаючи на те, що судове рішення було прийнято ще у 2007 році, правоохоронці розслідують справу у рамках одразу двох кримінальних проваджень — за ч. 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Такі правопорушення караються позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією, повідомили в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.