Секретар Харківської міської ради Олександр Новак провів офіційну зустріч із представниками Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Він коротко поінформував представників ОБСЄ про суспільно-політичну ситуацію в місті, підкресливши, що міська влада продовжує стабільно працювати й ухвалювати рішення, необхідні для розвитку міста.

— Стабільно працює вся міська інфраструктура, усі комунальні підприємства, забезпечується життєдіяльність усієї територіальної громади. Так, у Харкові проходять масові заходи, оскільки ми поважаємо право громадян на проведення акцій, але тільки мирних і з тих питань, що не виходять за рамки Конституції і законів України. Ми проти тих акцій, які проходять під гаслами, що стосуються поділу території України та зміни її кордонів, — зазначив секретар міськради.

Олександр Новак також заявив, що заклики до проведення референдумів, які звучать нині на південному сході України, харківська міська влада не розділяє, вважає, що такі референдуми незаконні, оскільки вони виходять за межі повноважень, наданих місцевим органам влади і місцевим територіальним громадам.

— Питання про цілісність України — це питання всеукраїнського референдуму. Нам зараз цікаві інші питання, важливіші, на наш погляд, — питання стабільності, відновлення економіки України, реформи органів місцевого самоврядування, їх повноважень і відповідальності. Ми підтримуємо заяви уряду, що в країні необхідно провести децентралізацію влади й максимально передати повноваження на рівень регіонів, територіальних громад. Сподіваємося, що найближчим часом ми одержимо нові повноваження, нові функції та нові можливості для реалізації і захисту інтересів жителів міста Харкова, — повідомив Олександр Новак.

У свою чергу, експерт з проекту ОБСЄ «Національний діалог» в Україні, представник офісу ОБСЄ в Боснії і Герцеговині Масанобу Єнемітсу повідомив, що його група перебуває в Харкові з метою проведення зустрічей із представниками влади, громадських та інших організацій. Група збирає інформацію про проблеми, які викликають стурбованість у суспільстві та які необхідно розв’язувати шляхом діалогу. Зокрема, про соціальні й гуманітарні проблеми, а також про проблеми, пов’язані з національними меншинами.