У Вилковому Кілійського району Одеської області відбулася сесія стратегічного планування міста. У засіданні взяли участь голова бюджетної комісії Одеської облради, почесний громадянин міста Юрій Маслов, голова Агентства розвитку української Бессарабії Антон Яроцький, а також представники найбільших підприємств і організацій, актив Вилкового.


Основне завдання — визначення переліку пріоритетних проектів розвитку соціально-економічної інфраструктури й проектів для залучення інвестицій. Насамперед вилковчани визначають необхідність розчищення каналів «української Венеції», будівництва дерев’яної набережної, створення власного морського пляжу й транскордонного біосферного заповідника дельти Дунаю із внесенням його до списку ЮНЕСКО. Крім туристичного напряму, було озвучено пропозиції щодо економічного розвитку.


Варто відзначити, що деякі проекти з розв’язання проблем Вилкового вже перейшли в практичну площину. Так, днями стартував проект модернізації системи міської каналізації Вилкового із застосуванням унікальної для України вакуумної технології. Проект реалізують завдяки участі міста в проекті міжнародної технічної допомоги. До Вилкового завезено 2,6 км трубопроводу, розпочато роботи з його прокладання. Також розпочато упорядкування вулиць міста.


Одеська область.