Командиру героїчного морського тральщика «Черкаси» Юрію Федашу Черкаська міська рада присвоїла звання почесного громадянина міста Черкаси.
На черговій сесії міськради депутати також вирішили нагородити членів команди корабля пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси». Після ухвалення цього рішення депутати стоячи аплодували безстрашності і стійкості екіпажу тральщика, який майже 19 діб боронив прапор Військово-Морських Сил України у заблокованому російськими окупантами озері Донузлав й останнім з українських кораблів, після двогодинного штурму противника, залишив місце дислокації.
Черкаському корпункту «Голосу України» не раз доводилося зв’язуватися телефоном з командиром корабля Юрієм Федашем під час блокади російськими агресорами тральщика поблизу Севастополя. Капітан щиро дякував за організовану корпунктом матеріальну допомогу від підприємств та організацій Черкащини, моральну підтримку, які допомагали морякам з честю виконувати свій військовий обов’язок.
Днями знову пощастило зв’язатися з 33-річним капітаном. Юрій Федаш перебуває у короткотерміновій відпустці в батьків у рідному Тернополі. З ним — дружина Анна та шестимісячний синочок Михайлик. Юрій повідомив, що вся команда тральщика готова приступити до несення служби і далі з честю виконувати присягу на вірність українському народові. На прохання корпункту капітан надіслав «мирну» світлину екіпажу корабля, зроблену за півроку до драматичних подій у Донузлаві.