Дорогі освітяни! 


Сердечно вітаю всіх, хто присвятив себе благородному служінню на освітянській ниві, з професійним святом — Днем працівників освіти.  Учитель — це не просто професія, це свята місія допомагати дітям знайти свій шлях у доросле життя. Всі ми добре знаємо, що гарні вчителі — наче другі батьки. Вони не лише навчають, а й піклуються про нас, оберігають, спрямовують, формуючи нашу особистість. 


Бути вихователем — це і справжнє мистецтво, обране за покликом серця, і щоденна наполеглива та натхненна праця, що збагачує юну душу не лише знаннями, а й милосердям, людяністю, любов’ю до рідної землі. Саме ви, шановні вчителі, вирішуєте, якою бути Україні в майбутньому, адже від вас залежить, які цінності проростуть у поколіннях, що йдуть за нами.


Низький уклін вам, сіячам розумного, доброго, вічного! Сердечна подяка за творчу працю, за щирість душі, високу жертовність, батьківську турботу. У цей знаменний день від усієї душі зичу всім вам миру, добра, злагоди, довгих щасливих років життя. Вдячних вам учнів, які б завжди пам’ятали про ваше духовне подвижництво і якими ви, у свою чергу, могли б пишатися!

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.