На Кіровоградщині золота осінь з полів і садів перебралася в ці дні на найбільший в регіоні щорічний ярмарок. Славні трударі сільськогосподарського краю традиційно зібралися на Покровському торжищі, щоб пригостити земляків запашними короваями, хмільними напоями, похвалитися своїми досягненнями.

Кількасот учасників представили найрізноманітніші товари для дому та до столу. Новачки виробництва старалися не поступитися відомим товарним знакам, які вже давно зарекомендували себе в Україні й за рубежем. Таким, як виробник вівсяних та гречаних пластівців, мюслів філія ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України «Новоукраїнський КХП». А подивитися на все це прийшли тисячі місцевих жителів.
Учасники ярмарку намагалися не лише показати товар з найкращого боку, а ще й ціни тримали, аби собі не на збиток. Щоб торгівля була жвавою, перемішували її народними приказками, усмішками та піснями.
Традиційно під час ярмаркування нагороди отримали переможці регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції та послуг «100 кращих товарів України» — «Кращі товари Кіровоградщини». Конкурс має авторитет серед промисловців та підприємців, а особливо — серед споживачів. Адже продукція підприємств-учасників, а особливо переможців повністю відповідає гаслу конкурсу: «Від високої якості продукції — до високої якості життя». Серед таких — товариство з додатковою відповідальністю «М’ясокомбінат «ЯТРАНЬ», виробник найсмачніших м’ясних та ковбасних виробів, відзначений дипломом переможця у номінації «Продовольчі товари для населення».
Визначився й переможець конкурсу «Гарбуз-велетень». Ним став житель Кіровоградського району Олександр Корнета, який на власному городі разом зі своєю донькою виростив гарбуз вагою понад 38 кг.

Кіровоградська область.

 

 

Народний фольклорний колектив «Коровайниці» Комишуватського СБК був на ярмарку серед кращих.

Фото автора.

ТИМ ЧАСОМ

Сільськогосподарський ярмарок, що відбувся у Тернополі, місцева влада напередодні широко рекламувала. Головний аргумент — ціни будуть нижчими від базарних і магазинних. Мешканці обласного центру кинулися на чотири майданчики у різних мікрорайонах, де розгорнувся ярмарок. І були глибоко розчаровані. На деяких з них, як наприклад, на ринку «Галицькому», торгові ятки можна було перелічити на пальцях. Багато продуктів коштували стільки само, як і в магазинах, а деякі значно перевищували їх. Скажімо, мішок цукру (50 кілограмів) продавали за 650—680 гривень — у середньому кілограм коштував 13,40—13,80 грн., тоді як магазинна ціна — 11,80—12 грн. Така само ситуація з м’ясом. Гречку на ярмарку продавали по 20—24 гривні за кілограм, у магазинах можна знайти дешевшу. До кінця року в обласному центрі обіцяють організувати ще кілька ярмарків, але навряд чи вони будуть популярними з такими цінами.

Людмила НАКОНЕЧНА.

Тернопільська область.