Минулого тижня лідери Європейського Союзу й Туреччина погодили план спільних дій зі зменшення потоку мігрантів до Західної Європи.

 

За повідомленням німецької газети Frankfurter Allgemeіne Sonntagszeіtung, Туреччина погодилася посилити контроль на кордонах із країнами ЄС, а також разом із грецькою береговою охороною патрулюватиме східну акваторію Егейського моря.


Усіх затриманих береговою охороною мігрантів відправлятимуть назад у Туреччину. На її території на кошти Європейського Союзу плановано створити ще шість нових таборів для біженців, які зможуть прийняти до двох мільйонів людей.


У понеділок у Брюсселі проводилися нові переговори між президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і лідерами ЄС, на яких від Анкари очікували підтвердження цих важливих для західних країн домовленостей. Як повідомляли раніше турецькі ЗМІ, за цю неоціненну послугу Туреччина вимагатиме запровадження для громадян країни безвізового режиму з Європейським Союзом. Поки що не відомо, чи порушувалося це питання президентом Туреччини в Брюсселі і як відреагували на нього лідери ЄС.