У Київському районному суді Полтави нарешті почали розглядати справу за звинуваченням Геннадія Кернеса та двох його охоронців по суті. Нагадаємо, що Генпрокуратура інкримінує їм викрадення, побиття та погрози вбивством двом харківським євромайданівцям під час Революції Гідності. Слухання фактично вперше відбувалося без гучного музично-танцювального супроводу пікетувальників із Харкова. Під стінами суду було майже десять полтавських активістів із «антикернесівськими» плакатами.


Представники Генеральної прокуратури зачитали обвинувальний акт. Отже, уперше було публічно оголошено офіційне обвинувачення всім трьом підсудним.


Водночас Геннадій Кернес у суді вкотре наголосив на тому, що описаного у підсумковому документі слідства він не скоював. Цю справу він вважає «повністю сфальсифікованою». А «головним фальсифікатором» називає нинішнього міністра внутрішніх справ і свого давнього політичного опонента Арсена Авакова, з яким має неприязні стосунки.


До речі, на суді майже годину обговорювали, чи викликати як свідка керівника МВС. На цьому наполягають підсудні та їхні адвокати. Водночас потерпілі та їхні захисники вбачають у такому виклику виключно елементи піару своїх процесуальних опонентів. Зрештою, суд визнав виклик Арсена Авакова «передчасним». З акцентом на те, що за потреби його все-таки можуть допитати пізніше.


Решта двоє підсудних своєї провини також не визнали. Всі троє обвинувачених погодилися свідчити в суді, але лише після того, як буде допитано потерпілих. Наступне судове засідання має відбутися 19 жовтня.


Полтава.