Хтось каже, що війна закінчилася. А хтось кінця їй не бачить. Та як би там не було, на фронті продовжують нести військову службу тисячі українців. Серед них і студент історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Артем Новіков. Він пішов на фронт у серпні 2014 року і протягом двох місяців брав участь у бойових діях поблизу села Піски. Згодом потрапив до 46-го батальйону спецпризначення «Донбас-Україна», який після тривалої підготовки вийшов на передову на початку серпня 2015 року. Цей підрозділ налічує майже 700 солдатів, з яких безпосередньо на передовій у складі розвідувальної роти воюють 50 осіб, зокрема й Артем. Підрозділ вважається одним із найкращих у складі Збройних Сил України. Місія розвідувальної роти є надзвичайно важливою, тому солдати потребують належного забезпечення: турнікетів, магазинів АКМ, бандажів і біноклів загальною вартістю майже сорок тисяч гривень.

 

В університеті не забувають своїх захисників Вітчизни і тому ініціювали благодійний проект «Наш Шевченко», що має на меті об’єднати зусилля діячів науки, культури, політики, благодійних фондів та організацій різних рівнів для збору коштів бійцям 46-го батальйону. Захід здійснюється під патронатом ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка НАН України Леоніда Губерського, а організаторами проекту виступили університет імені Шевченка, дует «Тельнюк: Сестри», Національний симфонічний оркестр України.


Отож 15 жовтня о 19.00 на сцені актової зали Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за адресою вул. Мельникова, 36/1 (ст. метро «Лук’янівська») відбудеться грандіозне дійство — прем’єра музичного проекту «Тельнюк: Сестри» «Наш Шевченко» у супроводі Національного симфонічного оркестру України. Відомі українські співачки Галя та Леся Тельнюк виконають 13 пісень. Це — вірші Тараса Григоровича, які покладені на музику Лесею Тельнюк та композитором Валентином Сильвестровим. Оркестрував музику для виконання симфонічним оркестром диригент Національного симфонічного оркестру України Володимир Сіренко.


За підтримки Міністерства оборони України також експонуватиметься військово-історична фотовиставка «Воїн крізь віки».


Висловлюємо впевненість, що концерт стане яскравим явищем у сучасній українській культурі, а також увінчається успіхом як благодійний захід для збору коштів нашим захисникам.


Прес-конференція, присвячена цій події, відбудеться 8 жовтня о 14.30 в аудиторії 202 Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60).


Вл. інф.