У місті Кремінна Луганської області присягу на вірність Батьківщині складали першокурсники оновленого обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені «Молодої гвардії». 

Минулого року заклад був вимушений залишити рідні стіни в Луганську, адже його територія була захоплена незаконними збройними формуваннями. Всю навчально-матеріальну базу знищили та розграбували. За підтримки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації кадетський корпус поновив свою роботу. Серед випускників ліцею — захисник Савур-Могили Олексій Малюта, командир артилерійської батареї, кавалер двох орденів України Сергій Абрамов, військовий пілот літака СУ-25 Владислав Волошин і ще сотні українців, які з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною в зоні проведення АТО.
«Бог не дав мені синів, у мене дві доньки, але сьогодні я пишаюся, що в мене 50 синів-кадетів, і сподіваюся на те, що ви будете гідними захисникам нашої Вітчизни», — зазначив начальник Луганського обласного ліцею «Кадетський корпус імені «Молодої гвардії» полковник Валерій Ємбаков. Ліцеїстів також привітали керівник сектору «А» генерал-майор Олександр Павлюк та керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. Очільник області вручив кадетам подарунок — сучасну мультимедійну дошку для навчання.

Луганська область. 

 

 

Георгій Тука вітає першокурсників.

Фото прес-служби Луганської обласної ВЦА.