До Всесвітнього дня пошти

Серед новинок Вінницької дирекції «Укрпошти» — створення першого в Україні «острівного» відділення, запровадження цілодобового обслуговування в одному з відділень в обласному центрі та робота без закриття на обідню перерву у майже двадцяти поштових установах.

— Поштовикам важливо бути не тільки там, де це потрібно клієнту, а й у зручний для нього час, — так прокоментувала зміни в обслуговуванні споживачів керівник Вінницької дирекції «Укрпошти» Наталія Костюк.
Торік у Вінниці створили перше в державі «острівне» відділення. Насправді воно розміщене в одному з найбільших торговельно-розважальних центрів. У новому житловому мікрорайоні «Поділля» нема жодного відділення зв’язку. На прохання керівництва обласної дирекції власник торговельного центру виділив площу, але орендна плата виявилася завеликою для поштовиків. Руку допомоги подала міська влада. В. о. міського голови Сергій Моргунов звернувся до керівництва торговельного закладу, щоб з розумінням поставилися до пропозицій поштовиків. Орендну плату знизили.
— Ми працюємо як повноцінне відділення, за винятком такої послуги, як доставка, — каже завідувачка Катерина Єрмолова. — У нас невелика площа, штат — тільки два працівники, словом, ми як острівець у великому торговельному закладі, тому й назва така — «острівне». Відвідувачів вистачає. Графік зручний, не закриваємось на обідню перерву.
Був час, коли поштовики мали своє відділення на залізничному вокзалі. Однак залізничники відмовилися продовжувати договір оренди. Незважаючи на це, поштовики зберегли свою установу. Щоправда, розмістили її в іншому місці. Поруч з будівлею вокзалу — Вінницький головпоштамт. У цьому приміщенні створили відділення зв’язку з цілодобовим режимом роботи, як це було раніше.
— Неодноразово наші клієнти нарікали на те, що перерва на обід у поштовиків співпадає з обіднім часом багатьох інших підприємств, установ та організацій, — продовжує Наталія Костюк. — Врахували справедливі зауваження. Тепер у майже двадцяти відділеннях обласного центру змінили графік роботи, двері не зачиняються на обідню перерву.
Ще однією приємною «дрібничкою» порадували клієнтів поштовики Вінниці. В обласному центрі встановили покажчики, які орієнтують, як добратися до найближчого відділення зв’язку.
— Це була ідея нашого земляка, виконувача обов’язків генерального директора «Укрпошти» Ігоря Ткачука, — уточнює Наталія Костюк. — Нам залишалося тільки втілити її в життя. До речі, завдяки підтримці керівництва генеральної дирекції плануємо ще до кінця нинішнього року відремонтувати та оновити матеріальну базу у п’ятнадцяти відділеннях поштового зв’язку.

Вінницька область.

 

 

В «острівному» поштовому відділенні торговельного центру мікрорайону «Поділля» у Вінниці споживачів обслуговує Катерина Єрмолова (праворуч).

Фото автора.