Футбол. Сьогодні у столиці Македонії Скоп’є, на Національній арені «Філіп ІІ Македонський», збірна України проведе дуже відповідальний матч відбірного циклу Євро-2016 з місцевою національною командою.
Суперники, як кажуть, ретельно підготувалися до серйозного протистояння. А часу до його початку залишилося не так уже й багато (початок о 21:45 за київським часом). А от прогнози, висловлювання з обох боків не припиняються.


Скажімо, півоборонець збірної Македонії Стефан Ашковський вважає, що його команда має повне право сподіватися на перемогу над Україною.


— Україна — дуже сильна команда, але ми граємо вдома перед нашими вболівальниками і думаємо про перемогу. До речі, у зустрічі зі збірною Іспанії ми показали, що можемо грати на високому рівні, що ми — команда. Тому повинні зберегти такий настрій у двох заключних поєдинках у групі. Сподіваємося, удача буде на нашому боці...


Звісно, футболісти збірної України дещо іншої думки. Ось що сказав, приміром, оборонець нашої команди Артем Федецький:


— Зустріч із Македонією, напевно, буде важчою, ніж з іспанцями наступного понеділка. Іспанія сама грає й іншим дає. А от македонці поступаються нам в індивідуальній майстерності, у класі, а в самовіддачі вони землю гризтимуть, щоб відібрати у нас очки.


Сьогодні відбудеться ще один дуже важливий для українського колективу поєдинок. У місті Жиліна Словаччина приймає Білорусь. Либонь, не варто повторювати, як для нас важливо, щоб білоруси постаралися переграти господарів.


Як відомо у збірній Білорусі є наші люди. Півоборонець Михайло Сіваков грає в луганській «Зорі».


— «Зоря», либонь, зі мною погодиться більшість, демонструє пристойний футбол, іде на високому місці в українському чемпіонаті. Не дивно, що тренерський штаб збірної України стежить за нашим клубом і, ймовірно, не просто так залучає стількох виконавців.


Коли роз’їжджалися по збірним, то мої товариші по «Зорі», та й представники інших команд, просили допомогти перемогою у Словаччині. Адже українці ведуть боротьбу зі словаками за друге місце у групі, але поки що, як відомо, відстають на три очки. Хоча не варто пояснювати, як словаки мотивовані на поєдинок із нами...


Багаторічний зірковий гравець київського «Динамо» Олександр Хацкевич, а нині наставник збірної Білорусі, звичайно, в душі переживає за українську команду, бажає їй успіху. Але його нинішній статус, і до цього варто поставитися з розумінням, не дає змоги висловлювати якусь сентиментальність.


— Ви добре знаєте регламент? Навіть якщо ми виграємо у словаків, то однакова кількість очок кому дає перевагу? Отже, ми насамперед гратимемо за Білорусь, за власний престиж, а не за Україну. Вона повинна була сама вирішувати свої питання...


Важко повірити, що все для нас складатиметься так, як ми того бажаємо: перемога в останньому турі над Іспанією, а Люксембург «зачепить» нічию вдома в матчі зі словаками. Але давайте не поспішатимемо, бо сьогодні треба ще зіграти як слід у Скоп’є...


Шведи — не французи


Уболівальники ФК «Мальме» збираються приїхати на виїзну зустріч групового етапу Ліги чемпіонів із «Шахтарем», яка відбудеться 3 листопада у Львові. Про це повідомив прес-аташе шведського клубу Петер Агландер.


— «Шахтар» встановив ціну у два євро, тому квитки такі дешеві. Наші вболівальники багато їздили за нами останні два роки виступів у Лізі чемпіонів. Така ціна досить приємна для них, бо можна приїхати на гру за маленькі гроші — пояснив він. — Нам дали квоту в 1400 квитків, однак поки що немає ажіотажу. У нас буде інформація, коли квитки надійдуть у продаж. Ми сподіваємося на хорошу відвідуваність і на домашній зустрічі.


Раніше, як відомо, керівництво французького клубу ПСЖ рекомендувало своїм уболівальникам утриматися від поїздки до України.


***


Хокей. Регулярний чемпіонат ХЕЛ України. 7 жовтня. «Юність» (Харків) — «Дженералз» (Київ). 0:13 (0:4, 0:5, 0:4).


«Золото» і «срібло» — гарний здобуток!

 

 


Збірна шпажистів України виборола «золото» Всесвітніх ігор військовослужбовців, які тривають у Республіці Корея. У фіналі Максим Хворост, Ігор Рейзлін і Богдан Никишин (на знімку вгорі) упевнено розібралися зі збірною Польщі 45:34. 27 уколів із 45 командних суперникам завдав Хворост.


А лідер української спринтерської команди Сергій Смелик (на знімку внизу) фінішував другим у фіналі бігу на 200 м.

 


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.


Фото НОК України.