Те, як ми поводимося з відходами, нині створює реальну загрозу здоров’ю населення та довкіллю і негативно впливає на потенціал збалансованого розвитку держави. На цьому наголосив народний депутат від «Народного фронту», заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола під час першого засідання робочої групи Верховної Ради, яка переймається комплексним врегулюванням питання поводження з побутовими відходами. Парламентарій, який очолює групу, з упевненістю констатував: ця проблема є загальнодержавною, має системний характер і зумовлює нагальну необхідність застосування комплексних заходів для її розв’язання.

 

«На шляху становлення України як європейської держави виникає велика кількість проблем у політичній і екологічній сферах розвитку, — акцентував увагу народний обранець.

— Як відомо, Європейський Союз висуває до країн, які претендують на входження до нього, певний перелік вимог, зокрема, до охорони природного середовища». Учасники наради — народні обранці, представники міністерств, національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету та громадських організацій висловили свої думки й пропозиції стосовно проблем, порушених членами робочої групи, повідомили «Голосу України» в прес-службі народного депутата О. Кодоли.


«Маємо чотири законопроекти, які стосуються врегулювання питання поводження з відходами, — резюмував парламентарій. — Нашій групі та профільному комітету необхідно розробити єдиний узгоджений актуальний законопроект, який відповідав би європейським стандартам».