Всесвітній день пошти — одне з міжнародних свят, що відзначається в системі Організації Об’єднаних Націй і проводиться за рішенням XІV конгресу Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Ця дата зближує країни і народи.

Нині міжнародна пошта говорить майже сімома тисячами мов своїх клієнтів. До ВПС входить 191 адміністрація, які утворюють єдиний простір і найбільшу мережу доставки в світі.

В Україні з нагоди свята у регіональних дирекціях Укрпошти організували філателістичні виставки, Дні відкритих дверей, конференції, ярмарки і конкурси. Чимало можна було дізнатися і про новації найбільшого поштового оператора. Адже сучасна пошта в багатьох промислово розвинених державах активно працює в секторі логістики, банківських послуг, торгівлі за каталогами та прямої розсилки, активно розвиває інформаційні технології та електронну комерцію.

У столиці з нагоди Всесвітнього дня пошти та 240-річчя заснування у Києві міської поштової контори Укр-пошта організувала святкові заходи біля Головпоштамту, де відбулося спецпогашення поштової марки.

 

 

На знімку: в. о. директора Київської міської дирекції Укрпошти Олександр Зубик (ліворуч) та колишній директор Київської пошти Дмитро Худолій під час спецпогашення.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.