На водонасосній станції «Південна», в Одесі, запустили нову хлораторну станцію із знезаражування води з використанням безпечного гіпохлориту натрію. Забезпечує водопостачання й водовідведення Південної Пальміри й прилеглих населених пунктів Одеської області одне зі стратегічно важливих для регіону підприємств — філія «Інфоксводоканал».
— Для підвищення якості й безпеки очищення питної води «Інфоксводоканал» узяв курс на поступове переведення усіх водонасосних станцій на гіпохлорит натрію, — коментує подію директор підприємства Ігор Лисенко. — Уже переведені станції «Головна», «Котовського», «Західна» і «Південна».
До кінця 2015 року філія «Інфоксводоканалу» планує завершити переведення на безпечний гіпохлорит натрію інших водонасосних станцій, що розташовані у межах міста. Таким чином, Одеса стане першим містом у країні, що використовує безпечну технологію знезаражування води. На сьогодні знезаражування води на 93% відбувається з використанням гіпохлориту, найближчим часом місто буде повністю забезпечене якісною водою, очищеною за новими стандартами.
Днями міський голова Одеси Геннадій Труханов особисто проінспектував водонасосну станцію «Південна», де переконався, що вода в будинках одеситів стала чистішою, якіснішою й безпечнішою.
У цей час фахівці «Інфоксводоканалу» разом з міськими профільними структурами працюють над створенням інтерактивної мапи інженерних мереж, яка дасть змогу всім технічним службам отримувати необхідну оперативну інформацію й вчасно реагувати на неї.

Одеська область.

 

 

На знімку: директор «Інфоксводоканалу» Ігор Лисенко (праворуч) показує господарство підприємства міському голові Одеси Геннадію Труханову (ліворуч).

Фото Одеської міськради.