Громадські активісти Севастополя письмово поскаржилися генпрокурору Росії на його підлеглого — Ігоря Шевченка, якого звинувачують у бездіяльності. Не звертає він, мовляв, уваги на проблеми регіону і не бажає розглядати звернення громадян, а відсилає їх до міського «уряду». Там, на думку авторів, папери благополучно «ховають».


Особливу увагу у зверненні приділено забудові міських прибережних територій. Але прокуратура на порушення законів не реагує. Будівництво в природоохоронних зонах відбувається, як і раніше, стверджують активісти. Далі в листі претензії не лише конкретизовано, а й персоніфіковано: «Ділки, які займалися розкраданням земель Севастополя при Україні (колишній міністр оборони України Павло Лебедєв — нині будівельний магнат Севастополя, Євген Кабанов — депутат державної ради Республіки Крим та інші) за підтримки чиновників уряду Севастополя продовжують хаотично й по-варварськи забудовувати узбережжя, заповідні й паркові території».


Також автори звернення згадали й гучний скандал, який супроводжував передачу міським «урядом» майже 300 га землі поблизу гори Гасфорта скандально відомому московському мотоклубу «Нічні вовки». Російський олігарх і український народний депутат Вадим Новинський, якому належала «віджата» ділянка, продовжує судитися з «урядом» Севастополя і російськими байкерами.


Севастополь.