Співробітники Служби безпеки України затримали трьох підозрюваних у скоєнні теракту біля будівля Управління СБУ в Одеській області, який стався 27 вересня. Приморський районний суд Одеси ухвалив рішення про утримання підозрюваних під вартою строком на 60 днів.

 


«У нас також є інформація про замовників, які надсилали злочинній групі вказівки з території Росії та Криму, вони рано чи пізно також будуть притягнуті до відповідальності», — повідомив глава СБУ Василь Грицак.


Усі затримані є активістами місцевих проросійських організацій. Оперативники СБУ затримали особу, яка безпосередньо закладала вибухівку. Як з’ясували силовики, вона пройшла спеціальну диверсійну підготовку в одному з військових центрів у Росії. Також за ґрати відправилися водій, та ще одна особа, що стояла «на сторожі». Ще двоє членів терористичної групи, як і раніше, розшукуються.


Днями оперативники накрили склад і вибухову лабораторію банди, що розташовувалися в житловій багатоповерхівці. Тут виявили детонатори, вибухівку й інші елементи саморобної бомби на зразок тієї, яка використовувалася при підриванні будинку СБУ. Під час спецоперації мешканців будинку евакуювали.