Навчальні заклади двадцяти двох районів Дніпропетровщини одержать 35 нових шкільних автобусів. У пріоритеті громади, які йдуть шляхом децентралізації. Про це «Голосу України» повідомили в облдержадміністрації.

 

На придбання новинок 41,5 мільйона гривень надійшло з Державного фонду регіонального розвитку, ще понад чотири мільйони виділили з обласної скарбниці. Перед тим, як автобуси відправлять у райони, їх мають схвалити директори шкіл.


— У нас вчиться 50 дітей, 33 з яких проживають у різних селах: їх підвозить автобус Водянської школи, бо свого в нас немає. Через це діти прокидаються ні світ ні зоря. Уроки починаються о 7.45, — розповіла директор Андріївської школи Верхньодніпровського району Людмила Єрмоленко. — На новенький автобус чекаємо з нетерпінням. Нарешті зможемо відкоригувати графік навчання й виїжджати на різні екскурсії, конкурси, виставки.
Автобуси — підвищеної безпеки й комфорту: мають сучасну паливну систему, яка зменшує шкідливі вихлопи в атмосферу, обмежники швидкості, автономне опалення, додаткові люки. Сидіння спеціально розроблені під школярів. Є кошики для речей. У салоні встановлені тривожні кнопки, працює гучний зв’язок.


— Незабаром ми укладемо договори на поставку, — зазначив директор департаменту освіти й науки ОДА Олексій Полторацький. — Усі автобуси 2015 року випуску, стануть до роботи вже до 10 листопада.


Дніпропетровська область.