У селі Степанки Черкаського району урочисто відкрили новий дитячий садок «Яблунька» (на знімку). До цього часу у тритисячному населеному пункті не було дошкільного закладу: старий вісімнадцять років тому розібрали, а на новий довго не могли спромогтися.

 

 

— Цей дитсадок, — зазначив на відкритті голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, — приклад вдалого державно-приватного партнерства. На його спорудження з бюджету виділили понад п’ять мільйонів гривень, допомогло коштами й сільгосптовариство «Степанки», яке працює тут і зацікавлене в розвитку села. Завдяки цій співпраці вдалося зробити багато того, що не було передбачене проектом.


Окрім усіх зручностей, заклад має автономну котельню на твердому паливі, очисні споруди та артезіанську свердловину. Приміщення утеплене за новітніми технологіями.


— Садочок уже укомплектований, — поділилася завідувачка Алла Семенюк. — Він розрахований на 60 діток від трьох до п’яти років. За потреби будівлю можна розширити. Проектанти все передбачили, місце є. У нас «молоде» село. Тобто у Степанках мешкає багато молодих родин...


Черкаська область.


Фото надане Черкаською ОДА.