— під таким заголовком «Голос України» (№185, 06.10.2015 р.) оприлюднив матеріал про наболілу тему видобутку бурштину.
Публікація викликала неоднозначну реакцію. Зокрема, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер вважає, що факти викладені суб’єктивно. Редакція «Голосу України» завжди дотримувалася засадничих принципів свободи слова. Тому публікуємо лист, де, зокрема, зазначається:
«Насправді, на третьому пленарному засіданні 36-й сесії розглядалося два питання, пов’язані з бурштином. Під час розгляду одного з них депутатським корпусом було підтримано звернення голови Волинської обласної державної адміністрації до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо прискорення розгляду Закону України «Про видобування та реалізацію бурштину». Нагадуємо, згаданий законопроект прийнятий Верховною Радою України в першому читанні. У своєму зверненні ми просимо центральну владу прискорити розгляд цього проекту, бо це дозволить владнати ситуацію з розробкою родовищ бурштину в області та спрямувати кошти від його видобування та продажу у вигляді податків до бюджетів, забезпечити охорону навколишнього природного середовища під час добування та рекультивацію порушених земель, припинити стихійні розробки, які завдають шкоди довкіллю та загрожують життю людей.
Нам би дуже хотілося, щоб про нашу позицію стосовно цього законопроекту дізналося якомога більше народних депутатів України, у тому числі й за посередництвом вельмишановного видання Верховної Ради «Голос України». Але власкор газети не вважав за потрібне написати про це взагалі. Тим часом про хід обговорення проекту «Про стан і вжиті заходи щодо досудового розслідування окремих справ з приводу виявлених порушень — незаконного видобування бурштину» власкор «Голосу України» написав абсолютну неправду. Викладена інформація чомусь має підзаголовок «Зіграли в «мовчанку», тоді як дискусія під час обговорення була досить жвавою та конструктивною. Підтвердженням цьому є повний аудіозапис пленарного засідання, протокол третього пленарного засідання 36-ї сесії, відеосюжет в програмі «Вісник обласної ради». Всі ці матеріали є абсолютно доступними, оскільки оприлюднені на офіційному веб-сайті обласної ради.
Далі стосовно ідеї створення комунального підприємства «Бурштин Волині». Обласна рада дійсно розглядала відповідний проект рішення, розроблений і внесений депутатами Ігорем Лехом та Олександром Свиридою. Заявляю, що більшість депутатського корпусу нинішнього скликання підтримують цю ідею. Однак відсутність законодавчого акта, який регулює відносини, пов’язані з користуванням надрами з метою видобування бурштину та геологічного вивчення родовищ, забезпеченням охорони навколишнього природного середовища під час проведення робіт та рекультивації порушених земель після їх закінчення, реалізацією та обробкою бурштину на території України, ускладнює створення комунальних підприємств та, в подальшому, їх діяльність. Можливо, Закон України «Про видобування та реалізацію бурштину», який розглядає Верховна Рада, взагалі передбачатиме, що видобуванням та реалізацією бурштину займатиметься тільки державна структура. Що тоді робити з комунальним підприємством? Ці обставини, вочевидь, і стримали депутатів від підтримки проекту «Бурштин Волині». Але це не означає, що питання відкладається «зумисно», як написав ваш кореспондент. Вважаю, що він абсолютно не розібрався ані в цій темі, ані, тим більше, в Регламенті Волинської обласної ради шостого скликання, написавши, що головуючий знехтував цим документом під час ведення сесії.
Каденція Волинської обласної ради шостого скликання завершується через лічені дні. Вважаю, що за 5 років нашої діяльності було зроблено немало добрих справ та прийнято потрібних для інтересів громади рішень. Ми чітко заявили свою політичну позицію в підтримку ідеалів Революції Гідності в лютому 2014 року, коли ситуація на державному рівні була ще не визначеною. Волинська обласна рада однією з перших в Україні кинулась на допомогу військовим, вишукавши законний механізм фінансування підрозділів, які вирушали в АТО, з обласного бюджету. Ми, депутати обласної ради, не байдужі й до ситуації з грабуванням надр бурштину на території Волині. Але, ми — не законодавчий орган держави, і наші повноваження у сфері використання державних надр є досить обмеженими. Це варто розуміти не на рівні дилетанта журналісту, який називає себе власкором газети Верховної Ради України. Звісно, у представницької влади Волині були помилки та прорахунки. Оцінку всім нашим справам дасть історія. Однак в позицію «страуса, який ховає голову в пісок», Волинська обласна рада як колегіальний орган, що приймає рішення більшістю голосів, ніколи не ставала. Тому таке твердження, допущене  газетою «Голос України», вважаю щонайменше образливим.
Висловлюю щиру повагу колективу професійних журналістів газети «Голос України». Сподіваюся на майбутню співпрацю та об’єктивне висвітлення важливих тем з Волині, в тому числі й правдивого донесення до читачів інформації про діяльність Волинської обласної ради. Бажаю здоров’я та успіху.

З повагою голова Волинської обласної ради В. С. ВІТЕР».