У шести місцях перекрито дороги на в’їзд в історичне село Четвертинівка Тростянецького району на Вінниччині. Люди протестують проти будівництва птахофабрики поряд з місцем козацької слави.

Загалом у перший день акції (3 листопада) в ній взяло участь 150 мешканців. Напередодні організатори надіслали листи керівникам району та області, а також голові правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрію Косюку, який очолює товариство-забудовник. Звернення з підписами 779 жителів села опубліковано на сайті облради. В ньому, зокрема, зазначено, що споруджуваний об’єкт загрожує екологічною катастрофою для населеного пункту, а територія, поблизу якої планують звести майданчики для зберігання курячого посліду, очисні споруди та будівлі для вирощування курчат-бройлерів, офіційно визнана місцем історичного значення — тут відбулася визначна битва, в якій козацькі війська Богдана Хмельницького перемогли польську шляхту. Рішенням облради тут створено історико-культурний комплекс «Битва під Батогом», що є філіалом обласного краєзнавчого музею. На місці бою встановлено пам’ятний знак.
— На сході села у серпні громада висловилася категорично проти забудови ще одного об’єкту ТОВ «Вінницька птахофабрика», — каже один з учасників пікету. — Громада захищає свої права.
Голова Тростянецької РДА не коментує ситуацію. У прес-службі головного офісу ПАТ «Миронівський хлібопродукт» пообіцяли підготувати відповідь для ЗМІ, текст якої розмістять на сайті товариства.
На ранок 4 листопада учасники акції залишалися на своїх місцях. Кажуть, відстоюватимуть свою землю так само, як козаки у 1652 році.

Вінницька область.