У видавництві «Надстир’я» вийшла книга «Борис Клімчук: «Я — син волинської землі» — про колишнього голову Волинської облдержадміністрації, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Литовській Республіці й Азербайджані Бориса Клімчука, чиє життя раптово обірвалося 2 вересня 2014 року.

Тут зібрані спогади колег, політиків, журналістів, будівельників, діячів культури, священиків, близьких родичів. Перед нами постає образ талановитого керівника, який залишив по собі добру згадку в земляків. Усі пам’ятають його вміння вислухати, допомогти, порадити — й не лише в кабінеті, а й на сходах держадміністрації, на сільській вулиці... За час другої каденції на посаді голови ОДА, а це майже чотири роки, Борис Петрович немало зробив для рідного краю. В області збудовано багато шкіл, дитячих садків, прокладено нових і відремонтовано старих доріг. Мабуть, як ніхто інший з голів ОДА, він опікувався культурою, бував на всіх театральних прем’єрах. За ті чотири роки Борис Петрович зробив усе, щоб відкрити чудовий музей ідеолога української державності В’ячеслава Липинського у селі Затурці, повернути первісний вигляд будинку композитора Ігоря Стравінського в Устилузі, де діє єдиний у світі музей прославленого маестро, відреставрувати Художній музей у Луцьку, відремонтувати фасад театру...
У книжці є статті та інтерв’ю кореспондентів нашої газети Миколи Якименка та Володимира Королюка. Один з цих матеріалів, про родинне коріння Клімчуків, відкриває це видання. Борис Петрович поважав нашу газету, підтримував її, бував у редакції.
Книга-спомин може стати корисним посібником для тих, хто починає трудитися на нелегкій стезі держслужбовця, порадником для молодих політиків, щоб ті вчилися робити державницькі справи з любов’ю до людей та рідної землі. Видана книга з ініціативи благодійного фонду «Рідна Волинь», засновником якого був Борис Клімчук. Уперше її тримали в руках волиняни 27 жовтня під час презентації й 31 жовтня — на вечорі пам’яті Бориса Клімчука в облдрамтеатрі. Наклад видання — усього тисяча примірників, але книжка буде ще неодноразово видаватися. Бо потрібні роки, щоб ми по-справжньому могли оцінити талант державника і політика Бориса Клімчука, побачити всю велич щирої душі людини, яка пишалася волинським походженням і робила все, щоб край розвивався і процвітав.

Волинська область.

До речі

3 листопада в Луцьку, в приміщенні облмуздрамтеатру, відбувся вечір пам’яті Бориса Клімчука. Зібрались його друзі, знайомі, колеги, родичі: дружина Світлана Олексіївна, дочки Юлія та Яна, сестра Ірина, внуки, зяті. Звучали спогади про Бориса Клімчука, його улюблені пісні, показували кадри з телевізійних сюжетів. Вечір несподівано затягнувся майже до півночі, але людям попри пізній час не хотілося покидати залу.

Фоторепродукція автора.