Меморіальну дошку в пам’ять про загиблого на сході країни майора міліції Дениса Жембровського відкрили в день його народження на фасаді загальноосвітньої школи № 21 у Вінниці. 5 листопада йому виповнилося б 34 роки.
Це було друге відрядження майора Жембровського у зону бойових дій. Його колеги, присутні на відкритті, розповіли, що Денис поїхав замість друга. Переконав командира не відправляти товариша, бо в того двоє малих дітей.
— Денис загинув під час чергування на КПП, — каже Валерій Патик. — Під час обстрілу поруч розірвався снаряд, осколок потрапив у голову, шлем не захистив. Сталося це в той момент, коли Денис надавав допомогу одній із жінок, котра впала на землю, діставши поранення. Через декілька днів він мав повертатися додому.
Службі в правоохоронних органах Денис Жембровський присвятив 17 років. Починав дільничним, очолював міліцію громадської безпеки Тиврівського райвідділу, працював в управлінні громадської безпеки обласної міліції. 20 серпня 2015-го нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Пам’ятну дошку виготовили за кошти колективу вчителів та за підтримки батька однієї з учениць. Сотні людей зібралися на шкільному подвір’ї віддати данину шани мужньому захиснику країни. Серед них були батьки, дружина, друзі, товариші по службі, однокласники.

Вінниця.