На Дніпропетровщині заплановане розроблення чотирьох нових газових родовищ. Це дасть змогу збільшити видобуток блакитного палива на десять відсотків. Відповідний дозвіл на геологорозвідувальні роботи депутати обласної ради надали розроблювачу покладів — філії держпідприємства «Укргазвидобування» — «Шебелинкагазвидобування».


Після оцінки обсягів можливого видобутку філія розпочне буріння нових свердловин Попаснянсько-Самаринського, Шевського та Мусієнківського родовищ, розташованих у Павлоградському і Юр’ївському районах.


«Це черговий крок до енергетичної незалежності і нашої області, і України в цілому, — зазначив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко. — Реалізація таких проектів дає можливість залучати в Дніпропетровщину внутрішні інвестиції та створювати додаткові робочі місця».


Відзначимо, щорічно «Шебелинкагазвидобування» отримує до 350 мільйонів кубометрів газу, щодня — близько мільйона. Тільки цією добовою нормою можна взимку місяць опалювати до двох тисяч будинків приватного сектору. Користуються блакитним паливом власного видобутку підприємства і жителі Дніпропетровська, Новомосковського та Магдалинівського районів.

Дніпропетровська область.