Станом на 17 листопада Державним фондом регіонального розвитку в Закарпатській області передбачено 114 мільйонів 947 тисяч 798 гривень, які підуть на відновлення об’єктів соціально-культурної сфери. Із цієї суми урядом профінансовано 71 мільйон 960 тисяч гривень. Гроші нині в роботі, деякі райони освоїли їх уже на сто відсотків. Майже 12 мільйонів гривень ще надійде в листопаді, а решту з передбачених майже 115 мільйонів гривень (а це понад тридцять мільйонів) заплановано тільки на грудень. 

Освоїти виділені в грудні кошти на підставі чинного законодавства, особливо з урахуванням необхідності оголошення й проведення тендерів, неможливо, тому їх доведеться повернути. Така ситуація, стверджують в ОДА, повторюється з року в рік, до того ж не тільки на Закарпатті, а й по всій країні. У держбюджеті не вистачає коштів, тому уряд виділяє їх із тим розрахунком, щоб після завершення фінансового року частину повернути назад.


— Об’єкти для фінансування з Фонду регіонального розвитку підібрали ще до мене, згодом доводилося коригувати деяку проектну документацію, що теж затягнуло процес виділення коштів, — зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. — Я хотів би запитати в народних депутатів від Закарпаття: як освоїти профінансовані в середині грудня мільйони? І чи вдавалося зробити це самим парламентаріям, коли вони представляли виконавчу владу на рівні області? Краще посприяйте, щоб заплановані на кінець року кошти було виділено ще в листопаді. Тоді вони будуть освоєні, і від народних обранців для Закарпаття буде реальна користь.