Учора в столиці Малі Бамако десяток озброєних людей напали на готель Radіsson і захопили майже 170 заручників, із них 30 чоловік персоналу та 140 гостей. На момент верстки номера повідомлялося про п’ять загиблих (серед них — громадяни Франції в Бельгії) та 9 поранених, у числі яких військові експерти з Місії ООН.


Бойовики приїхали до готелю на автомобілі, на якому пересуваються дипломати. Вони безперешкодно зайшли в приміщення, піднялися на 7-й поверх і відкрили вогонь, повідомляє France24. Район міста, де захопили готель, оточили поліцейські. До місця захоплення було направлено сили французької армії.


Нагадаємо, три роки тому північ Малі опинилася під контролем бойовиків, пов’язаних із «Аль-Каїдою». Тоді проти них провели міжнародну воєнну операцію, активну участь у якій брала Франція. Відповідальність за захоплення взяло на себе угруповання «Аль-Мурабітун», заявивши, що в такий спосіб вони мстять за вбивство французькими військовими їхнього ватажка, повідомляє «Євроньюз».


До середини вчорашнього дня стало відомо, що терористи відпустили тих заручників, які змогли прочитати Коран. Потім надійшло повідомлення про початок штурму. Коли верстався номер, силовики звільнили половину заручників.