Завтра, 26 листопада, розпочнеться дводенний візит Президента України Петра Порошенка до Нідерландів. Співпраця з цією країною Євросоюзу особливо важлива для України, оскільки, по-перше, у квітні там відбудеться консультативний референдум з приводу Угоди про асоціацію; по-друге, більшість жертв рейсу MH17 літака, що розбився над Донеччиною у липні 2014 року, були голландцями. Тож ця країна, як жодна інша, зацікавлена в створенні міжнародного трибуналу.
А напередодні візиту Петра Порошенка міністри закордонних справ країн Бенілюксу (Нідерландів, Бельгії та Люксембургу) побували в Україні.
Головний меседж, який залишили глави зовнішньополітичних відомств Бенілюксу під час переговорів, можна взяти з їхньої спільної заяви: «Попри серйозну актуальність питання протидії тероризму в країнах-членах ЄС та врегулювання ситуації з біженцями, наш візит є свідченням особливої уваги країн Бенілюксу до України, демонстрацією солідарності, готовності надавати підтримку на шляху всебічних реформ, у тому числі в контексті імплементації Угоди про асоціацію». Також міністри відзначили важливість повної імплементації Мінських домовленостей, стурбованість з приводу гуманітарної ситуації на окупованих територіях. У цьому плані сторони підкреслювали відповідальність Росії за вирішення всього комплексу проблем, у тому числі в контексті забезпечення доступу міжнародних гуманітарних організацій з метою надання допомоги, повідомляє прес-служба МЗС України.

 

 

 Міністри закордонних справ України — Павло Клімкін, Бельгії — Дідьє Рейндерс, Нідерландів — Берт Кундерс та Люксембургу — Жан Ассельборн (справа наліво).

Фото прес-служби МЗС України.