У приміщенні Львівської дирекції «Укрпошти» відбулася нарада, на якій розглянуто проект будівництва поштово-логістичного центру із сортування. Майбутній термінал має обслуговувати 8 областей і дасть можливість істотно скоротити терміни доставки кореспонденції та вантажів, зменшити витрати на перевезення пошти, оптимізувати мережу логістики в зоні обслуговування. «Ця нарада дуже важлива для нас, адже ми розглянули концепції, за допомогою яких створимо новий сортувальний центр для всієї Західної України», — зауважив в. о. директора Львівської дирекції «Укрпошти» Микола Ростов.
«Час диктує свої умови, однак за роки незалежності нам, на жаль, не вдалося створити сучасний сортувальний центр. Нині у ньому є надзвичайна потреба. Завдяки такому центру клієнти «Укрпошти» зможуть, наприклад, без затримки одержувати посилки, передплачені газети та журнали. Проектування сортувального центру, аналогів якому ще немає, відкриває нові перспективи. Теперішні розташовано в приміщеннях, що були зведені ще на початку минулого сторіччя, тож там немає відповідних умов для роботи. Кількість посилок, які відправляють громадяни, електронна комерція, що сьогодні дуже швидкими темпами розвивається, потребують нового модернізованого сортувального центру. Спільно з вітчизняними науковцями ми працюватимемо задля розвитку «Укрпошти», а також візьмемо до уваги досвід наших іноземних колег», — каже в. о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук.
Посадовець підкреслив, що це буде сортувальна лінія європейського зразка, сучасна та максимально комп’ютеризована, яка також могла б стати центром сортування та доставки пошти для наших сусідів з інших країн.
За словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, будівництво такого сортувального цеху для Львівщини є дуже важливим. Його вартість — декілька мільйонів євро, тому потрібно буде розглянути можливість залучення міжнародно-технічної допомоги.
Поштово-логістичний центр планують збудувати у селі Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району Львівської області.

Львів.

 

 

Керівництво «Укрпошти» на нараді щодо проектування нового поштово-логістичного центру на Львівщині.

Фото надано прес-службою Львівської дирекції УДППЗ «Укрпошта».