Слідом за повідомленням про запровадження жорсткого графіка подачі електроенергії «губернатор» Севастополя Сергій Меняйло констатував: «Ми були змушені відмовитися від тролейбусного сполучення. Цей вид транспорту споживає 25 МВг. У ситуації, коли Севастополь забезпечений електроенергією всього на 40%, ми змушені піти на цей крок».


З понеділка підприємство «Севтеплоенерго», посилаючись на необхідність економії електроенергії, а також «плюсову температуру на вулиці» (кілька днів поспіль термометр показує не нижче 12 градусів навіть уночі. —Авт.), оголосило «про призупинення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків». При тому, що «...подача тепла здійснюється тільки на об’єкти соціальної сфери», у дитсадках дітей не приймають.


На нараді в міському «уряді» попередили, що через тиждень перестане працювати мобільний зв’язок: при графіку подачі електроенергії «три через шість годин» акумулятори стільникових станцій вийдуть із ладу. Закупити нові коштуватиме 50 мільйонів рублів. Вихід зв’язківцям підказав «губернатор»: «Ми не можемо на кожну станцію поставити резервне джерело живлення. Тому треба об’їжджати об’єкти на аварійній машині і додатково заряджати акумулятори».


Вл. інф.