Учора турецькі ЗМІ розповсюдили термінове повідомлення про те, що на кордоні із Сирією було збито іноземний військовий літак, який вторгся у повітряний простір країни. «Іноземний військовий літак, збитий Туреччиною поблизу сирійського кордону у вівторок, порушив повітряний простір Туреччини, незважаючи на багаторазові попередження в ефірі протягом п’яти хвилин», — повідомляють турецькі ЗМІ.

 

За даними, що надходять із Анкари, турецькі винищувачі збили російський літак Су-24. Але російські ЗМІ, з посиланням на міністерство оборони, спростували цю інформацію, наполягаючи, що Су-24 летів на висоті в 6000 метрів, не порушував повітряний кордон Туреччини і був уражений пострілом із землі. Льотчики змогли катапультуватися.


Військові відомства обох країн з’ясовують усі суперечливі обставини цього безпрецедентного інциденту. Однак уже відомо, що два громадянина Туреччини в місті Яйладаги (провінція Хатай) були поранені уламками збитого російського літака. Їм надано необхідну допомогу.


Також турецький телеканал Cnn-turk повідомив, що один із російських льотчиків, можливо, загинув, а другого, ймовірно, було взято в полон сирійськими туркменами, які ведуть боротьбу проти сирійської армії А. Башара й чиї села останніми днями бомбили літаки Росії. До речі,  Анкара вже висловлювала Москві своє обурення із приводу цих бомбардувань. Тільки в останні дні в результаті бомбардувань загинуло кілька десятків чоловік.