В Єврокомісії позитивно оцінили прогрес України в завершенні виконання Плану дій з візової лібералізації. Шанси отримати безвізовий режим з ЄС у 2016 році є доволі високими. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль за результатами засідання старших посадових осіб з безвізового діалогу у вівторок у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.


Нагадаємо, офіційні висновки з виконання Плану, а, відповідно, й наданню чи ні Україні безвізового режиму, Єврокомісія ухвалить 15 грудня.


Розповідаючи про засідання старших посадових осіб з безвізового діалогу у вівторок у Брюсселі, Олена Зеркаль підсумувала, що «від нас не очікували таких хороших результатів. «Звичайно, ще є простір для поліпшення.

Але це зрозуміло, адже не буває досконалого законодавства, поки ще повністю не реформована система правоохоронна та інші», — сказала вона. З-поміж проблемних питань, які висуваються з боку європейської сторони, О. Зеркаль виокремила необхідність забезпечення прозорого процесу обрання антикорупційного прокурора. «Є питання до законів, прийнятих Верховною Радою, оскільки в ЄС ще не бачили остаточної редакції закону, який стосується створення агентства з розшуку та повернення активів. Також вони не бачили остаточної версії закону щодо заарештованого майна», — зауважила заступник міністра. 


Втім, резюмуючи, дипломат запевнила, що «ми справді принципово виконали більшість із вимог».