На Вінниччині загинув водій вантажівки, який на нерегульованому залізничному переїзді не пропустив потяг Київ — Хмельницький. Жахлива аварія сталася біля села Куманівці Хмільницького району. Під час перевезення цукрових буряків водій «КамАЗа» допустив зіткнення з потягом. Удар локомотива прийшовся в кабіну вантажівки. Водія викинуло на узбіччя. 31-річний чоловік загинув не одразу. Слідом рухався ще один автомобіль з того ж фермерського господарства. Коли його водій підбіг до потерпілого, каже, що у нього ще прослуховувався пульс. Серед членів локомотивної бригади і пасажирів потяга постраждалих не було. Через дві години, що знадобилися на заміну лобового скла у локомотиві і огляд його технічного стану, потяг продовжив рух до станції призначення.
Десять років загиблий водій їздив по автомобільній дорозі, де сталася аварія. Про це кореспонденту «Голосу України» розповів керівник фермерського господарства «Династія» Ігор Василевський. «Він знав трасу, як свої п’ять пальців, — каже пан Ігор. — Десять років возив по ній буряки. Це був золотий чоловік. Молодий, здоровий, веселий. Дуже працьовитий. У нашому господарстві виконував різну роботу — навесні сіяв, у жнива косив, восени буряки доставляв на завод. І так упродовж десяти років. Що сталося у той момент, уявити не можу?» Фермерське господарство «Династія» знаходиться у селі Йосипівка Старосинявського району Хмельницької області. Звідти цукрові буряки доставляють на Жданівський цукрозавод, що у Хмільницькому районі сусідньої Вінницької області. Відстань з поля до заводу — 80 кілометрів. О 10-й ранку водій завантажив «КамАЗ» з причепом, а це 22 тонни буряків, і вирушив у дорогу. Об 11 годині 30 хвилин допустив зіткнення з потягом.
— Вина водія очевидна, бо виїхав на колію у той час, коли наближався потяг, — каже головний ревізор з безпеки руху поїздів на Південно-Західній залізниці Роман Ясифович, який прибув на місце аварії. — Інше питання, чому він так вчинив? Потяг у цьому місці видно здалеку. Місцевість добре проглядається з обох боків.
Пан Роман передав слова машиніста потяга. Той говорив, що автомобіль намагався переїхати через рейки накатом. Навіть коли потяг наблизився на мінімальну відстань, водій не додав швидкості, щоб завершити проїзд. Зрештою, він міг вистрибнути з кабіни ще до зіткнення. Потяг рухався зі швидкістю 80 кілометрів на годину при допустимій на вказаному відрізку 100 кілометрів. Незважаючи на це, екстрене гальмування не допомогло уникнути аварії. Серед інших версій називають можливе погіршення стану здоров’я водія, хоча керівник господарства стверджує, що вранці спілкувався з ним і той ні на що не скаржився. День був сонячний і це могло засліпити чоловіка за кермом, через що не побачив небезпеку. Чи вдасться встановити, яким був технічний стан автомобіля під час виїзду на лінію, відповідь на це має дати експертиза. Вантажівку пошматовано на частини — кабіна знаходилася за 50 метрів від зіткнення, двигун — за 30 метрів.
Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).
У загиблого залишилося двоє малолітніх дітей — син першокласник і донечка третьокласниця.

Вінницька область.