Залучення до творчості — ефективний метод реабілітації та лікування дітей з особливими потребами. У цьому переконані організатори традиційного обласного огляду декоративно-ужиткового мистецтва, що відбувся в Єдиному освітньому центрі Дніпропетровська.

Усі вироби діти змайстрували своїми руками у творчих майстернях. Понад двісті вихованців реабілітаційних центрів продемонстрували свої навички у вишивці, виготовленні виробів зі скла, дерева, природних матеріалів, народних іграшок, співі та читанні віршів.
Дівчатка з навчально-реабілітаційного центру №12 підготували особливу карту України. Кожна область позначена тим видом мистецтва, яке там найбільш розвинене. У створенні карти брали участь вихованці всіх 29 гуртків, що працюють у центрі.
— Українське декоративно-ужиткове мистецтво широко відоме за межами нашої країни. На нашу думку, перлиною нашої творчості є петриківський розпис, народжений на рідній Дніпропетровщині, — кажуть автори карти.
Здивували членів журі і незвичайні картини з тополиного пуху.
— Для цих картин потрібно спочатку зібрати пух, взяти оксамитовий папір. Тільки він підходить, тому що шорсткий і пух добре лягає, — поділилася таємницями учасниця гуртка «Чарівна скринька» школи-інтернату №4 Вікторія.
Цікавими були і картини із соломи, які виконує 11-літня вихованка реабілітаційного центру №6 Вікторія: «Займаюся цим тільки перший рік, але мені дуже подобається».

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби ОДА.