У парламенті в рамках фракції БПП створено депутатську антикорупційну групу. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат Мустафа Найєм. За його словами, всі обранці, що ввійшли до групи, так чи інакше виступали проти корупції, але в більшості випадків залишалися самі у своїй боротьбі.


«Нині кожного з нас переслідують, знищують інформаційно. Наші намагання донести цю інформацію до керівництва держави, правоохоронних органів наштовхуються на спротив», — зауважив він. Саме тому депутати вирішили об’єднати зусилля.


«Завдання групи — це контроль за корупційними діями як усередині парламенту і фракції БПП, так і за її межами. Тобто за діяльністю правоохоронних органів, діяльністю органів виконавчої влади, державних підприємств», — розповів Віктор Чумак, який буде координатором групи.


«Нас поки що 15. Ми не можемо охопити все, але якщо ми дізнаватимемося про корупційну діяльність осіб, які займають політичні або державні посади, це обговорюватиметься насамперед на фракції, в парламенті. Якщо цього виявиться недостатньо, інформація ставатиме публічною і йтиме до правоохоронних органів», — додав він.