Попри буремні події на сході країни, знеструмлений Крим та корупційні скандали у вищих ешелонах влади, Новорічні та Різдвяні свята в Україні відбудуться за графіком. Дід Мороз та Святий Миколай уже чекають на листи від малечі. А у столиці готуються до дива у новорічну ніч. Цього року новорічні та різдвяні заходи відбудуться одразу на п’яти площах Києва. Та все ж епіцентром зимових святкувань стануть Софійська і Михайлівська площі. Останню обіцяють перетворити на справжній рай для дітлахів із льодовими гірками, ковзанкою, каруселями, колесом огляду та двома яскравими паровозиками. Тут же, неподалік Михайлівського монастиря, розташується і резиденція Святого Миколая. У гості до нього можна буде завітати з 12 до 20 години упродовж усіх зимових свят. Маленьким відвідувачам обіцяють солодкі презенти.

Головну ялинку цього разу знову засвітять 19 грудня на Софійській площі. Вона, як очікується, буде живою, заввишки 26 метрів. Святковою програмою також передбачено облаштування ярмарків та зон розваг. Не обійдеться і без українських традицій. Приміром, на Різдво усіх українців запрошують приєднатися до Фестивалю дідуха. Забава для дорослих — фестиваль глінтвейну. А от у новорічну ніч усім, хто прийде на Софійську площу, обіцяють справжнє диво. Звичайно, не утаємничуючи у подробиці.
До речі, цього року Київ продовжив співпрацю з громадськими організаціями у підготовці та проведенні зимових свят: «При цьому більшу частину фінансування заходів беруть на себе наші партнери, тоді як міська влада забезпечує організаційні та проектні питання», — заявила під час презентації святкової програми заступник голови КМДА Ганна Старостенко. Функціонуватиме святкове містечко з 19 грудня до 16 січня 2016 року. Детальнішу програму новорічних заходів у столиці можна знайти на нашому сайті www.golosukraіne.com.
А написати листа цього року можна і Діду Морозу, і Святому Миколаю. Комунікацію з першим обіцяє забезпечити «Укрпошта». Щоб Дід Мороз не тільки прочитав лист, а і зміг на нього відповісти, потрібно вказати зворотну адресу та покласти порожній конверт із маркою. До того ж, у період з 18 грудня до 19 січня він обіцяє відвідати головні поштамти обласних центрів країни. Листи ж до Святого Миколая прийматимуть у відділеннях «Нової пошти».

 

 

Головна ялинка країни, як і минулого року, буде встановлена на Софійській площі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).